Over ons

Over ons

Wij willen graag mensen helpen die extra hulp in het huishouden nodig hebben. Bijvoorbeeld senioren die zich eenzaam voelen of niet meer volledig zelf het huis op orde kunnen houden. Een student van ByStudents kan ingezet worden als gezelschap voor een senior, maar ook het verrichten van huishoudelijke taken behoort tot de mogelijkheden. Dit betekent dus niet alleen dat de senior gezelschap heeft, maar ook dat er verschillende klussen in en om het huis opgeknapt kunnen worden door de student. De klussen kunnen heel verschillend zijn en variëren van poetsklussen tot werken in de tuin (ook heel gezellig om samen te doen) of hulp bij het werken aan de computer. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden natuurlijk. Samen met de student kan bekeken worden wat er allemaal gedaan kan worden. Wij geloven in het samenbrengen van generaties.
  • Gezelligheid
  • Tegen eenzaamheid
  • Het samenbrengen van generaties
  • Behulpzaamheid
  • Studenten
  • Senioren

Ontmoet enkele van onze studenten

Floor - huishulp

Als student was ik op zoek naar een flexibel bijbaantje in Leeuwarden, wat ik gemakkelijk kon combineren met mijn studie. Bystudents maakte dat mogelijk voor mij en al snel had ik mijn eerste kennismakingsgesprek met een hulpzoekende. Ik help in het huishouden en heb altijd leuke gesprekken met de ouderen voor wie ik werk.

Julia - gezelschap

Ik studeer hbo-verpleegkunde op de NHL en tijdens mijn stages heb ik gemerkt dat veel senioren vaak wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. Dat was voor mij de reden om aan te melden bij ByStudents. Ik vind het leuk om mensen te helpen en ik vind het heel gezellig om wekelijks bij een seniore op visite te gaan.

Marrit - tuinhulp

Ik was al een tijdje op zoek naar een bijbaantje waarbij ik mensen kon helpen. En die vond ik! Via Facebook zag ik een oproep voor het tuinieren met ouderen. De eerste kennismaking kwam al snel en na een geslaagde ontmoeting kon ik aan de slag. Zorgen voor de tuin en het zijn van goed gezelschap!